Köp- och leveransvillkor

Leveranstid

Normal leveranstid är 1-5 arbetsdagar (vardagar) efter det att vi har mottagit din beställning. Leverans sker med hjälp av posten och vi tillämpar enhetsfrakt på 35kr för 1-2 par tofflor, 50kr för 2-3 par tofflor. Från 4 par tofflor blir fraken gratis.
Vid leverans av Rondoj tofflor inom Europa (utanför Sverige) så tillämpas enhetsfrak á 70kr per par.

Skulle varan av någon anledning vara tillfälligt slut eller ej kunna levereras inom angiven tidsram, kontaktas kunden snarast om ny leveranstid. Köparen har då rätt att häva köpet om ny leveranstid ej accepteras

 

Betalning via Klarna Checkout

Klicka här för att läsa det senaste dokumentet från Klarna innehållande information rörande betalningsalternativ och användarvillkor för Klarna Checkout.

Genom att använda Klarna Checkout på denna hemsida (www.frolenochbrink.com) så godkänner ni automatiskt Klarnas villkor.

 

Du har möjlighet att välja mellan tre sätt att betala.

Alt 1. Klarna Faktura - betala om 14 dagar

Väljer du faktura så skickas fakturan som e-post. Fakturan ska betalas till Klarna AB inom 14 dagar från fakturadatum. Det tillkommer inte någon faktura-avgift, men väljer du att få en pappersfaktura så tillkommer en kostnad på 19 kronor. Väljs betalsätt faktura så ingår du ett avtal med Klarna AB, som äger fakturan. För frågor rörande din faktura ska du därför vända dig direkt till Klarna. Företag som vill handla för ett högre belopp är välkomna att kontakta kundservice. Fullständiga villkor för fakturabetalning kan läsas på klarna.se.

Alt 2. Kortbetalning

Man kan välja att betala hela ordervärdet med betal- eller kreditkort om du är privatperson.
Vi accepterar för närvarande VISA och Mastercard. Det tillkommer inte någon kortavgift.
Kreditkortsbetalning hanteras av Klarna för att garantera snabb och säker betalning.

Alt 3. Direktbetalning

Man kan välja att betala hela ordervärdet genom en sk direktbetalning (privatperson) om du är internetkund hos Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank. En direktbetalning fungerar som en kortbetalning och din betalning bokförs omgående hos Frölén & Brink AB. Det tillkommer inte någon avgift och överföringen sker genom en säker anslutning via Klarna.

Alt 4. Delbetalning

När du väljer delbetalning som betalningsalternativet i kassan får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt.
Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Klarna AB sammanställer dem på en kontofaktura månatligen. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden.

Följande alternativ finns för delbetalning:
• 3 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 95 kr)
• 6 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 295 kr)
• 12 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 395 kr)
• 24 månader, Klarna Konto (1/24 betalning), 19,9% årsränta (betala 1/24 av totalbeloppet eller minst 50 kr i månaden)
• 36 månader med 9,95 % årsränta (uppläggningsavgift 395 kr)
* Aviavgift om 29 kr tillkommer på samtliga alternativ.

 

Pris

I priserna ingår moms med 25%. Frölén och Brink AB förbehåller sig rätten att justera priser i förhållande till ändringar i valuta, skatt, avgifter eller liknande. Dessa prisjusteringar regleras omedelbart då Frölén och Brink AB anser det vara befogat. Frölén och Brink AB reserverar sig även för eventuella felaktiga priser.

 

Ångerrätt och Öppet Köp

Byte

Om du önskar byta en eller flera av dina mottagna varor mot någon annan, så sköts detta initialt som en vanlig Ångerrätt. Se vidare nedan. Kontakta Kundservice via kontaktformuläret på webbshoppen och ange att du vill göra ett byte så hjälper vi dig.

Ångerrätt

Som kund hos Frölén och Brink AB har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, d v s oanvänd och ej förstörd eller skadad. Du får inte använda varan, men du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera varan. Frölén och Brink AB tillämpar Distans- och hemförsäljningslagen.  Vi accepterar inte byten eller returer av rabatterade eller specialbeställda varor.

Vill du returnera ett köp rekommenderar vi att du tar kontakt med vår kundservice via kontaktformuläret på sajten senast 14 dagar från mottagandet av varan. För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information:

  • ordernummer
  • fakturanummer
  • titel på de produkter du vill returnera.


För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör, transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong. Vi ser gärna att du uppger orsak till samt skickar returnera varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av fakturan, fram och baksida).
Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelsen!

Fel i vara

1. Fel vid leverans

Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice via kontaktformuläret på sajten så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar. Vi återkommer snarast med en beskrivning för att du ska få en korrekt vara.
Skicka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri, rätt vara. Vid försäljning till konsument (privatperson) gäller enligt konsumentköplagen att Frölén och Brink AB vid köp gjort av konsument ska avhjälpa felet eller företa omleverans om det kan ske utan oskälig kostnad eller olägenhet för Frölén och Brink AB.Frölén och Brink AB har vidare alltid rätt att på egen bekostnad avhjälpa felet, t.ex. genom reparation, eller byta mot en felfri vara.

2. Reklamation

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet.

Ej uthämtade försändelser

För alla försändelser som inte hämtas ut debiterar Frölén och Brink AB kunden en avgift. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hantering.

Tvist

Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämdens rekommendationer.